Elementy 0

JAŚMIN INDYJSKIDar bogów

Jaśmin pochodzi z Azji. Nazwa wywodzi się od perskiego słowa „yasmin”, które oznacza „dar od boga”. W Indiach i na Sri Lance jaśmin stosowany jest w obrzędach religijnych. Kosze jaśminu stawia się u stóp statuetek bogów. Jaśmin jest również „narodowym” kwiatem Pakistanu i Filipin. Najpiękniej pachnie o zmroku i wtedy właśnie zbierane są płatki jaśminu do produkcji olejku, który stosuje się w aromaterapii i masażu, a także do pielęgnacji cery suchej i wrażliwej. Znakomicie łagodzi podrażnienia, mocno nawilża i wzmacnia skórę. Zapach jaśminu usuwa stres. Działa antydepresyjnie. Jest afrodyzjakiem. Kosmetyki naturalne z olejkiem jaśminowym pięknie pachną i zapewnią nam relaks i odprężenie po długim i pracowitym dniu.

JAŚMIN INDYJSKI w kosmetykach ORIENTANA

Koszyk
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakypy
0