Zaznacz stronę

LUFA AZJATYCKANie tylko naturalna gąbka

W Azji uprawiana i spożywana jako popularne warzywo. Po wysuszeniu zwana jest „gąbką roślinną” – ma duży stopień szorstkości i używana jest do szorowania naczyń, czyszczenia ubrań i mycia ciała. Woda lufowa jest popularnym środkiem kosmetycznym w Japonii, znanym już w epoce Edo. Zwiększa poziom nawodnienia skóry i utrzymuje optymalne nawilżenie. Luffy azjatyckie pochodzą z Indii i Tajwanu. Luffa jest rośliną jednoroczną z rodziny dyniowatych Młode owoce mają walcowaty kształt i przypominają ogórka z zieloną okrywą i jasnozielonym miąższem. Owoce luffy mają szerokie zastosowanie w kuchni a ich smak jest zbliżony do smaku cukinii. Doskonale smakują pieczone, grillowane lub duszone na parze. Z wypreparowanych owoców uzyskuje się gąbki – szorstkie myjki. Kosmetyki naturalne z wyciągiem z luffy azjatyckiej mają właściwości złuszczające naskórek i odświeżające a także poprawiają mikrokrążenie.

LUFA AZJATYCKA w kosmetykach ORIENTANA

Wyświetlanie jednego wyniku

  • Promocja!
    Maska z naturalnego jedwabiu na twarz lufa azjatyckaMaska z naturalnego jedwabiu na twarz lufa azjatycka

    Maska z naturalnego jedwabiu na twarz lufa azjatycka

    17.25 
    Dodaj do koszyka
Twój koszyk
Maska z naturalnego jedwabiu na twarz lufa azjatycka
-
+
Suma wartości produktów
17.25 
Wróć do zakupów
1
instagram Pinterest Facebook YouTube