Elementy 0

TRZCINA CUKROWAZdrowa słodycz

Według filipińskiej legendy wielki wódz, który osiągnął już wszystko i nie widział sensu dalszego życia wszedł do dżungli gdzie chciał zakończyć życie. Chciał zakończyć ziemską wędrówkę i przedostać się do nieba. W dżungli spotkał staruszka, który dowiedziawszy się o utrapieniu Wodza powiedział mu że na ziemi można znaleźć raj. Zaprowadził wodza na pole gdzie rosła niebiańska roślina. Gdy wódz zaczął żuć jej łodygę poczuł rozkoszną słodycz, która pobudziła go do dalszego życia. Zadowolony i odmieniony wódz nakazał posadzenie rośliny na polach i tak rozpoczęła się uprawa trzciny cukrowej.

Cukier trzcinowy tym różni się od innych cukrów, że nie jest rafinowany. Ostatecznym produktem po odwirowaniu jest nie tylko sacharoza, ale również melasa. Cukier trzcinowy ma spore wartości odżywcze i jest bogaty w żelazo, magnez, potas czy wapń. Jest świetnym naturalnym środkiem ścierającym dla skóry. Rozpowszechniony w całej Azji służy także jako napój, w azjatyckich uliczkach spotkamy wózki, na których stoją wyciskarki do soku trzcinowego. Jest on bardzo zdrowy i pożywny.

Cukier z trzciny cukrowej ma działanie wygładzające. Bardzo dobrze ujędrnia i uelastycznia skórę nadając jej koloryt i blask. Delikatnie złuszcza martwy naskórek i ma działanie oczyszczające przez co wpływa na polepszenie regeneracji skóry.

TRZCINA CUKROWA w kosmetykach ORIENTANA

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Twój koszyk
Brak produktów w koszyku!
Wróć do zakupów
0
instagram Pinterest Facebook YouTube