Натуральные ингредиенты

наша косметика

ЗЕЛЕНЫЙ ЧАЙ

ЗЕЛЕНЫЙ ЧАЙ

Он пользуется большой популярностью в азиатских странах. Это источник здоровья и молодости - богат полифенолами, кофеином, танинами, железом, кальцием, калием и витаминами А, С, В, Е и К. Зеленый чай оказывает благотворное влияние на нашу внешность -...

ЖИМОЛОСТЬ ЯПОНСКАЯ

ЖИМОЛОСТЬ ЯПОНСКАЯ

ЖИМОЛОСТЬ ЯПОНСКАЯ удаляет токсины, стимулирует восстановление защитного барьера кожи, повышает гидратацию, уменьшает покраснения. Снимает раздражение и успокаивает кожу. Защищает кожу от преждевременного старения. содержащий...

УЛИТОЧНАЯ СЛИЗЬ

УЛИТОЧНАЯ СЛИЗЬ

Слизь улитки является богатым источником природного коллагена, эластина, гликолевой кислоты, аллантоина, витаминов и природных антибиотиков. Обладает сильным восстанавливающим, регенерирующим, разглаживающим и укрепляющим эффектом. Важно выбирать...

Сандаловое дерево

Сандаловое дерево

Сандаловое дерево растет в засушливых районах индийского субконтинента и обеспечивает одно из самых ценных масел в косметике. Сандаловое масло снимает воспаления кожи, ухаживает за сухой и обезвоженной кожей. Оно является афродизиаком. В Индии это...

ЯПОНСКАЯ РОЗА

ЯПОНСКАЯ РОЗА

Происходит из Восточной Азии и использовался в древней Греции для улучшения красоты и поддержания молодости. Первая розовая вода была приготовлена ​​персами в восьмом веке, а затем были изучены секреты дистилляции розового масла. Плоды японской розы -...

РОЗМАРИН

РОЗМАРИН

Экстракт розмарина - обладает антисептическими и вяжущими свойствами, ускоряет обновление клеток кожи, улучшает кровообращение в коже, что будет способствовать ее лучшему питанию и насыщению кислородом. Поддерживает удаление вредных метаболитов и ускоряет...

Китайский пион

Китайский пион

Экстракт китайского пиона и экстракт корня трегалозы - очищает кожу от свободных радикалов, удаляя поврежденные митохондрии, что приводит к заметному эффекту омоложения, повышению энергии и жизненной силы кожи. Разглаживает морщины, замедляет старение...

ПАПАЙЯ

ПАПАЙЯ

Только недавно ученые открыли косметические свойства папайи, хотя маска из сырой папайи давно известна в Азии. Папайя там называется «плод долгой жизни», а дерево, на котором она растет, - «дерево здоровья». Плоды папайи содержат много ценных для здоровья...

Ним

Ним

Это одна из самых ценных аюрведических трав - индийская натуральная медицина. Он имеет широкое применение в косметике, который ценит свои антибактериальные, противогрибковые, противовирусные и противовоспалительные свойства. Натуральная косметика...

Белая шелковица

Белая шелковица

Белая шелковица в китайской медицине известна уже тысячи лет. Наиболее ценными в шелковице являются ее листья. Экстракт листьев шелковицы был излюбленным косметическим средством японской гейши, поскольку он подавляет действие тирозиназы - ключевого...

миндальный

миндальный

Миндаль родом из Центральной Азии. Это кустарники или небольшие деревья, напоминающие персиковое дерево. Они цветут белым или розовым с конца января до начала апреля. Миндаль для королей был изготовлен из миндального дерева. Информация об их плодах...

Масло ши (Karite)

Масло ши (Karite)

Растительное масло получают из семян дерева породы Бутироспермум Парка (Butyrospermum parkii). Дерево обильно дает урожай, один раз в год, оно может жить до 300 лет. Масло имеет вид твердых беловатых комов масла, которые под воздействием тепла...

КУРКУМА

КУРКУМА

КУРКУМА обладает доказанным противовоспалительным и антибактериальным действием. Он работает очень эффективно, снимая все воспаления кожи и незначительные травмы или раны, и одновременно действует против признаков старения. Она также устраняет пятна и...

ЖАСМИН ИНДИЙСКИЙ

ЖАСМИН ИНДИЙСКИЙ

Жасмин родом из Азии. Название происходит от персидского слова «ясмин», что означает «подарок от бога». В Индии и Шри-Ланке жасмин используется в религиозных церемониях. Корзины с жасмином укладывают у подножия статуй богов. Жасмин также является...

Имбирь

Имбирь

Точно не известно, откуда он взялся. Вероятно, впервые вырос на юге Китая, откуда его перевезли в Индию. Из исторических источников мы знаем, что Индия и Китай использовались более трех тысяч лет. Благодаря богатому содержанию биологически активных веществ, он...

ТРИХОЗАНТ ЯПОНСКИЙ

ТРИХОЗАНТ ЯПОНСКИЙ

Растение, которое ценится в аюрведе и китайской медицине, рассматривается, среди прочего, как средство от многих недугов. Оно растет среди других в Индии в горных районах. Натуральная косметика в основном использует её фрукты с оранжевым цветом и...

гранат

гранат

Экстракт граната - содержит пуниковую кислоту (Омега-5), присутствующую только в плодах граната, с сильными свойствами, стимулирующими обновление эпидермиса. Богатство витаминов С и Е, бета-каротина и полифенолов в плодах граната приводит к тому, что...

Белая глина (каолин)

Белая глина (каолин)

Белая глина, добываемая изнутри земли, называется фарфоровой глиной. Впервые этот минерал был добыт в Китае на горе Као-лин. Он на 100% натуральный, нежный и с легкой консистенцией. Он содержит значительное количество силиката алюминия, который обладает...

АЛОЭ

АЛОЭ

В Индии оно появляется под названием «кумари», что означает «трава молодой девы». Содержит более 200 веществ с интенсивным косметическим эффектом. Эффективно увлажняет кожу, успокаивает раздражения и обладает противовоспалительными свойствами. Регулирует...

Филиппинские водоросли

Филиппинские водоросли

Влияние водорослей на здоровье и красоту ценилось в Азии на протяжении тысячелетий. Богатые микроэлементами водоросли содержат белки, жиры, углеводы, соединения йода, калия, магния, хлора и железа, а также аминокислоты. Они являются источником витаминов:...

Amla

Amla

Emblica officinalis zwana indyjskim agrestem jest tradycyjnie stosowana w Indiach do pielęgnacji i wzmocnienie włosów. Wzmacnia cebulki, zapobiega wypadaniu włosów i rozdwajaniu się końcówek. Pielęgnuje skórę głowy działając przeciwzapalnie i...

Ashwagandha

Ashwagandha

Withania Somnifera potocznie zwana żeń-szeniem indyjskim to jedno z najważniejszych ziół w Ajurwedzie. Posiada właściwości odmładzające, odżywcze, regenerujące i przeciwzapalne. Przygotowywana według tradycyjnych ajurvedyjskich receptur gwarantuje...

Brahmi

Brahmi

Zwane w Indiach Ziołem Łaski w botanice nosi nazwę Bacopa monnieri. Brahmi to jedno z najbardziej znanych ziół stosowanych w medycynie ajurwedyjskiej, między innymi jako skuteczny środek przeciw wypadaniu włosów oraz jako remedium na problemy skórne....

Cassia

Cassia

Cassia Obovata inaczej Senna to roślina pochodząca z Indii i używana tam jako naturalna odżywka do włosów. Znana także pod nazwą Henna Neutralna (Neutral Henna) nie barwi włosów, ale naprawia ich strukturę, nadaje im lśnienie i miękkość. Ponadto działa...

Cynamon

Cynamon

W czasach starożytnych, a znany był już w Egipcie za czasów faraonów, uważano go za cenniejszy od złota. Obecnie jest powszechnie znany jako przyprawa. Kosmetyki naturalne w Azji często zawierają ten ciekawy składnik. Mało kto wie, że uzyskuje się go z...

Cytryniec

Cytryniec

Roślina pochodząca z Chin o uznanym i potwierdzonym naukowo działaniu leczniczym. Stosowana jest w medycynie azjatyckiej od tysięcy lat,  a pierwsze naukowe wzmianki o jej właściwościach leczniczych zostały opisane w księdze Shen Nong Beng Tsao już w roku 2697 p.n.e....

Czereśnia japońska

Czereśnia japońska

Czereśnia była uprawiana w krajach Azji już 800 lat przed Chrystusem. Ma bardzo dobroczynny wpływ na skórę. Główny składnik czereśni to antocyjany, których zawiera aż 95%. Antocyjany zwiększają nawilżenie skóry o 69%. Chronią ją przed działaniem wolnych...

Gotu Kola

Gotu Kola

Centella asiatica  (wąkrota azjatycka) zwana także Gotu Kola to roślina rosnąca na indyjskich mokradłach i stosowana w kosmetyce indyjskiej od tysięcy lat. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne, pobudza do syntezy kolagenu i elastyny, powoduje wzrost...

JEJU ARALIA

JEJU ARALIA

Roślina występująca jedynie na wyspie Jeju. To drzewko  z długimi, pierzastymi liśćmi, które przebarwiają się jesienią na złoto. Wykorzystywana zarówno jako środek leczniczy w medycynie naturalnej jak i składnik używany w kosmetologii znany ze swoich właściwości...

JEJU BLOSSOM

JEJU BLOSSOM

Rdzenna roślina wysypy Jeju, której różowe kwiaty pięknie pachną w trakcie wiosennego  kwitnienia. Wyspa Jeju w kwietniu pokryta jest różowymi płątkami, które miejscowi nazywają Kwiatami Króla Jeju. Kwitnienie wiśni trwa tylko kilka dni ale jest okazją do świętowania...

JEJU HOUNIA

JEJU HOUNIA

Niska bylina, która rośnie w wilgotnych zacienionych miejscach wyspy Jeju. Stosowana zarówno w kuchni, medycynie naturalnej jaki i w kosmetologii. Jej liście zawierają  flawonoidy, które wykazują właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające i przeciwbakteryjne....

Kali Musli

Kali Musli

Curculigo orchioides, nazywane w medycynie naturalnej KALI MUSLI to roślina należąca do rodziny amarylkowatych (Amaryllidaceae). Jest wieloletnią rośliną o wysokości ok. 30 cm, z bulwiastym kłączem i czarnymi korzeniami bocznymi, podłużnymi liśćmi i żółtymi kwiatami....

Kaskaryla

Kaskaryla

Croton Eleuteria to małe tropikalne drzewko pochodzące z Indii Zachodnich, którego kwiaty pięknie pachną w okresie kwitnienia i którego kora zawiera oleożywicę bogatą w kwas stearynowy. Kwas ten jest cennym składnikiem kosmetycznym - wypełnia zmarszczki,...

Kokum

Kokum

Egzotyczne masło otrzymywane z owoców drzewa Garcinia Indica, rosnącego w Indiach, gdzie jest tradycyjnie używane do pielęgnacji skóry. Jest bogate w witaminę E i nienasycone kwasy tłuszczowe. Bardzo dobrze się wchłania, nie zatyka porów. Regeneruje...

Konjac

Konjac

Japońska roślina zwana językiem diabła. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych dla skóry jak białka, kwasy tłuszczowe, mikroelementy, witaminy A, E, K, C i komplet witamin z grupy B oraz kwas foliowy. Bogaty w polisacharydy, stymuluje proliferację i aktywność...

Lawsonia

Lawsonia

Lawsonia zwana potocznie henną uprawiana jest między innymi w Indiach, Sproszkowane liście lawsonii stosowane są do produkcji barwnika już od czasów Starożytnego Egiptu. Barwiące właściwości wynikają z obecności lawsonu - związku, który naturalnie...

Luffa azjatycka

Luffa azjatycka

W Azji uprawiana i spożywana jako popularne warzywo. Po wysuszeniu zwana jest "gąbką roślinną" - ma duży stopień szorstkości i używana jest do szorowania naczyń, czyszczenia ubrań i mycia ciała. Woda lufowa jest popularnym środkiem kosmetycznym w Japonii,...

Miłorząb japoński

Miłorząb japoński

Według chińskich legend sok z liści miłorzębu daje nadzwyczajną moc i pomaga osiągnąć nieśmiertelność. W Azji nazywa się go boskim drzewem życia. Dzięki mnichom buddyjskim, którzy sadzili miłorzęby wokół swoich klasztorów i świątyń drzewa te pojawiły się...

Moringa

Moringa

Zwana drzewem „długiego życia" moringa pochodząca z Indii należy do grupy „super foods”, czyli najzdrowszej żywności na świecie. Ma zastosowanie w medycynie naturalnej  oraz kosmetyce. Wykorzystuje się wszystkie jej części  - kwiaty, liście, korę, korzenie i ziarna, z...

Orzechy Reetha

Orzechy Reetha

Rosną w Indiach i Nepalu na drzewie Sapindus Mukorossi (orzechowiec myjący, mydłowiec). Zawierają naturalne saponiny stanowiące do 15% składu łupinek orzechów. Ich zadaniem jest chronienie drzewa przed owadami, bakteriami czy grzybami. Saponiny te w...

Owies tybetański

Owies tybetański

Owies przybył do Europy z Azji. Jest bogaty w składniki mineralne i witaminy oraz znaczne ilości krzemu w formie rozpuszczalnej. Zawiera beta glukan i polipeptyd, które przyspieszają odradzanie się komórek, pobudzają metabolizm, odbudowują kolagen i polepszają...

Szafran

Szafran

Szafran jest znany jako najdroższa przyprawa świata. Fioletowe lejkowate kwiaty szafranu kryją w swoim wnętrzu trzy czerwone niteczki – to właśnie najcenniejsza część, która znalazła zastosowanie w świecie kulinarnym i kosmetycznym. Pochodzi z południowo...

Trawa Cytrynowa

Trawa Cytrynowa

Roślina od tysięcy lat popularna w Azji i Ameryce Południowej. Wykorzystywana zarówno w kuchni, kosmetyce jak i medycynie. Olejek z trawy cytrynowej ma działanie prozdrowotne jako remedium na bóle głowy, brzucha, środek rozkurczowy, przeciwkaszlowy....

Żeńszeń koreański

Żeńszeń koreański

Dziko występuje w północno-wschodnich Chinach, na północy Półwyspu Koreańskiego i w Japonii. Jego korzenie cenione były w Azji już 4000 lat temu. Jest bogaty w naturalne substancje korzystne dla skóry takie jak panaksozydy, aminokwasy, witaminy C, B1, B2,...

Żywokost

Żywokost

Występuje w środkowej Azji. Korzeń bogaty jest w alantoinę, alkaloidy i aminokwasy. Alantoina przyspiesza gojenie się tkanek, działa przeciwzapalnie i regenerująco. Wyciąg z korzenia żywokostu działa pielęgnująco na skórę, łagodzi i regeneruje. Znany był...