kumkwat
Kumkwat, znany również jako kumkwat (Citrus japonica), to mały owoc z rodziny cytrusów, pochodzący z regionów Azji Wschodniej i Południowej. Jest wyjątkowy wśród cytrusów, ponieważ można go jeść ze skórką, która jest jadalna i słodka, podczas gdy miąższ jest kwaśny. Owoc ten zawiera dużą ilość witaminy C, która jest silnym przeciwutleniaczem. Witamina ta pomaga neutralizować wolne rodniki, które mogą uszkadzać komórki skóry i przyspieszać proces starzenia. Ponadto, witamina C stymuluje produkcję kolagenu, co pomaga utrzymać elastyczność i jędrność skóry. Kumkwat zawiera również karotenoidy, które są przekształcane w witaminę A w organizmie. Witamina A jest niezbędna dla zdrowia skóry. Zawiera również karotenoidy, które są przekształcane w witaminę A w organizmie. Witamina A jest niezbędna dla zdrowia skóry. Ekstrakt z tego owocu wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne przeciwko Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Bacillus laterosporus, Salmonella typhimurium i Lactobacillus bulgaricus, a także działanie przeciwgrzybicze przeciwko Candida albicans.
Za naszymi składnikami stoją badania:
DOSTARCZA SKÓRZE WITAMIN I MINERAŁÓW