Olej z otrębów ryżowych

Olej z otrębów ryżowych, czyli olej ryżowy, jest tłuszczem roślinnym otrzymywanym z warstwy otrębów i zarodków ryżu. Jest popularny w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Chinach, Japonii i Indii, ze względu na swoje właściwości zdrowotne i kulinarne. Jest popularnym składnikiem kosmetyków do skóry i włosów. Jest lekki, łatwo się wchłania. Olej ryżowy jest bogaty w witaminę E, fitosterole oraz gamma-oryzanol. Zawartość gamma-oryzanolu pomaga chronić skórę przed promieniowaniem UV i wspomaga regenerację skóry. Te składniki odżywcze mają działanie przeciwutleniające, co pomaga chronić komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę E, gamma-oryzanol i fitosterole, co może zmniejszać widoczność zmarszczek i drobnych linii.

Za naszymi składnikami stoją badania:

International Journal of Novel Research and Development,

https://www.ijnrd.org/papers/IJNRD2207016.pdf

 

Składnik Naturalny

Wegański i Cruelty Free

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy