olejek z drzewa herbacianego

Olejek z drzewa herbacianego jest popularnym składnikiem w kosmetykach ze względu na swoje właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybicze. Zawiera ponad 100 różnych związków chemicznych, w tym terpinen-4-ol, który jest odpowiedzialny za większość jego właściwości leczniczych. W szamponach i odżywkach pomaga w walce z łupieżem oraz łagodzi swędzenie skóry głowy. W kosmetykach do twarzy do twarzy: stosowany do redukowania trądziku, zmniejszania zaczerwienień i stanów zapalnych. Drzewo herbaciane to wiecznie zielone drzewo lub krzew o wysokości do 7 metrów. Ma wąskie, lancetowate liście i białe lub kremowe kwiaty zebrane w kłosy. Olejek eteryczny z drzewa herbacianego jest destylowany z liści drzewa herbacianego za pomocą pary wodnej.

Za naszymi składnikami stoją badania:

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy