neroli

olejek neroli

Olejek neroli, pozyskiwany z kwiatów gorzkiej pomarańczy (Citrus aurantium), jest cenionym składnikiem zarówno w kosmetyce, jak i aromaterapii. Jego wszechstronne właściwości sprawiają, że jest chętnie wykorzystywany do pielęgnacji skóry oraz w celu poprawy samopoczucia. W kosmetykach wykazuje działanie oczyszczające i kondycjonujące skórę. Olejek neroli ma silne właściwości aromaterapeutyczne. Jest idealny dla suchej, wrażliwej oraz dojrzałej skóry. Przyczynia się do miękkości i gładkości skóry. Powszechnie stosowany w aromaterapii, ma działanie uspokajające i jest często stosowany w celu redukcji stresu, lęku i napięcia nerwowego. Jego kwiatowy, cytrusowy zapach pomaga w relaksacji i poprawie nastroju. Dzięki swoim właściwościom relaksującym, olejek neroli może być używany do poprawy jakości snu. Badania potwierdziły tradycyjne właściwości badanego olejku jako środek zapachowy i bazę perfum, a także naturalny środek antyseptyczny hamujący rozwój S. aureus.

Za naszymi składnikami stoją badania:

International Journal of Molecular Sciences

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6073409/

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy