ETYLOWANA Witamina C

Etylowana witamina C, znana również jako kwas askorbinowy 3-O-etylowy, to pochodna witaminy C, która jest bardziej stabilna i skuteczniejsza w przenikaniu przez skórę w porównaniu do tradycyjnej witaminy C. Działa na skórę jako przeciwutleniacz - pomaga neutralizować wolne rodniki, które przyczyniają się do starzenia się skóry. Redukuje przebarwienia i poprawia ogólny koloryt skóry. Stymulacje produkcję kolagenu, co poprawia elastyczność skóry i zmniejszenie widoczności zmarszczek. Może zapewnić dodatkową ochronę przed uszkodzeniami wywołanymi promieniowaniem UV, nie zastąpi jednak w żaden sposób filtra SPF. Etylowana witamina C stosowana w kosmetykach pomoże w wygładzeniu i zmiękczeniu skóry.

Za naszymi składnikami stoją badania:

International Index of Pharmaceutics, December 2019

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6733298/

 

Nie znaleziono produktów zawierających ten składnik.

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy