C13-15 Alkane

C13-15 Alkanes to mieszanka węglowodorów alifatycznych, które są często wykorzystywane w przemyśle kosmetycznym jako składnik w produktach do pielęgnacji skóry i włosów. Są pochodzenia naturalnego, pozyskiwane w wosków i olei roślinnych. C13-15 Alkane działa jako emolient, co oznacza, że tworzy na skórze film ochronny, który zatrzymuje wilgoć, zapobiega utracie wody przez naskórek i zapewnia nawilżenie. Ze względu na swoje właściwości łagodzące, C13-15 Alkane pomaga w łagodzeniu podrażnień skóry. C13-15 Alkane pomaga także w lepszej penetracji skóry przez inne składniki aktywne. Alkany te są zwykle uważane za niekomedogenne, co oznacza, że nie powodują one zapychania porów skóry ani powstawania zaskórników, co czyni je odpowiednimi dla osób z cerą skłonną do trądziku.

Za naszymi składnikami stoją badania:

Emolient wytwarzany z trzciny cukrowej, biodegradowalny. Zwany także naturalnym silikonem.

Naturalny składnik

Wegański i Cruelty free

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy