Ekstrakt z modraka morskiego

Ekstrakt z modraka morskiego, znany również jako ekstrakt z glonów błękitnych (Arthrospira platensis), jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce ze względu na swoje liczne benefity dla skóry. Modrak morski jest bogatym źródłem składników odżywczych, w tym białka, witamin, minerałów, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych. Modrak morski jest bogaty w naturalne humektanty, które zatrzymują wilgoć w naskórku, zapewniając nawilżenie. Antyoksydanty obecne w modraku morskim, takie jak beta-karoten i witamina E, mogą wspomagać neutralizację wolnych rodników wywołanych promieniowaniem UV. Jego właściwości oczyszczające mogą również pomóc w redukcji zaskórników i zapobieganiu powstawaniu nowych wyprysków.
Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy