Wyciąg z ryżu

Ekstrakt z ryżu

Ekstrakt z ryżu (oryza sativa) jest ceniony w kosmetologii za swoje liczne korzyści dla skóry, co znajduje potwierdzenie w badaniach naukowych. Ekstrakt z ryżu jest bogaty w antyoksydanty, takie jak ferulowy kwas i gamma-oryzanol, które pomagają zwalczać wolne rodniki. Wolne rodniki są odpowiedzialne za przedwczesne starzenie się skóry. Ekstrakt z ryżu zawiera polisacharydy, które pomagają zatrzymywać wilgoć w skórze, poprawiając jej nawilżenie. Białka i aminokwasy zawarte w ekstrakcie z ryżu mają działanie odżywcze dla skóry.

Za naszymi składnikami stoją badania:

Oxidative Medicine and Cellular Longevity, July 2020

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1155/2019/2089817

 

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy