Maltodextrin

Maltodekstryna

Maltodekstryna to węglowodan otrzymywany ze skrobi, najczęściej z kukurydzy, ryżu, ziemniaków lub pszenicy. Jest to biały proszek, którego dodanie do kosmetyków poprawia ich konsystencję i zwiększa lepkość. Maltodekstryna ma właściwości higroskopijne, co oznacza, że przyciąga i zatrzymuje wodę, co pomaga nawilżać skórę. Jest także używana jako nośnik dla innych składników aktywnych w kosmetykach, ułatwiając ich równomierne rozprowadzenie i wchłanianie przez skórę.

Za naszymi składnikami stoją badania:

Nie znaleziono produktów zawierających ten składnik.

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy