Olej z chia

Olej chia, pozyskiwany z nasion chia (Salvia hispanica), jest coraz częściej wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym ze względu na swoje liczne korzyści dla skóry. Bogaty w kwasy tłuszczowe, zwłaszcza kwas alfa-linolenowy (ALA), który pomaga w nawilżeniu i utrzymaniu wilgoci w skórze. Zawiera silne przeciwutleniacze, takie jak witamina E, które pomagają w ochronie skóry przed stresem oksydacyjnym wywołanym przez wolne rodniki. Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych, olej chia wspomaga procesy regeneracji skóry i niwelować podrażnienia.

Za naszymi składnikami stoją badania:

J. E. Aguilar-Toalá & A. M. Liceaga, Protein Chemistry and Bioactive Peptides Laboratory, Department of Food Science, Purdue University, USA

https://link.springer.com/article/10.1007/s00726-020-02879-4

 

Journal of Dermatology, May 2020

https://tiny.pl/djq9l

 

Składnik naturalny

Wegański i Cruelty Free

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy