olej z pieprzu

Olej z pieprzu

Olej z pieprzu, szczególnie olej z czarnego pieprzu, jest często stosowany w aromaterapii oraz kosmetyce ze względu na swoje właściwości rozgrzewające, pobudzające i kojące. Olej z pieprzu rozgrzewa skórę, co pomaga w poprawie krążenia krwi, usuwaniu toksyn i wody z tkanki skórnej. Olej z czarnego pieprzu jest cenionym składnikiem zarówno w Ajurwedzie, jak i w aromaterapii. W Ajurwedzie jest używany jako składnik w ziołowych preparatach oczyszczających, które pomagają usuwać toksyny z organizmu, a także jako jako naturalny środek do łagodzenia bólu mięśni, stawów i napięcia. W aromaterapii stosowany jest jako stymulator umysłu. Aromat czarnego pieprzu jest energetyzujący i pobudzający, a inhalacja oleju z czarnego pieprzu może poprawić koncentrację, jasność umysłu i wywołać uczucie pobudzenia.

Za naszymi składnikami stoją badania:

Molecules, September 2022

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36144719/

 

The Islamia University of Bahawalpur

https://tiny.pl/djqjl

 

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy