olej żurawinowy

Olej żurawinowy

Olej żurawinowy to naturalny emolient o silnym działaniu wzmacniającym i odżywczym. Pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno nasion żurawiny, jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowiące aż 90% jego składu. Olej żurawinowy charakteryzuje się unikalnym stosunkiem kwasów omega-6 do omega-3, co sprawia, że posiada wyjątkowe właściwości kosmetyczne. Jest znany ze swoich silnych właściwości nawilżających i przeciwstarzeniowych. Zwiększa elastyczność skóry, wzmacnia jej barierę ochronną i zmniejsza utratę wody przez naskórek. Przynosi ulgę odwodnionej i podrażnionej skórze przyspieszając jej regenerację. Pomaga również w regulacji wydzielania sebum oraz łagodzi zmiany trądzikowe. Dzięki wysokiej stabilności oksydacyjnej, długo zachowuje swoje właściwości. Korzystnie oddziałuje na ujednolicenie kolorytu skóry, łagodzi podrażnienia i zapobiega powstawaniu przebarwień.

Za naszymi składnikami stoją badania:

Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy