Inulina

inulina

Inulina to naturalny polisacharyd występujący w wielu roślinach, takich jak cykoria, karczoch, cebula czy czosnek. W kosmetykach jest coraz bardziej popularna ze względu na swoje właściwości prebiotyczne, nawilżające i kondycjonujące. Inulina działa jako humektant, co oznacza, że przyciąga i zatrzymuje wilgoć w skórze i włosach. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia, co jest kluczowe dla zdrowego wyglądu i elastyczności skóry oraz włosów. Tworzy delikatną barierę ochronną, która ogranicza utratę wody z powierzchni naskórka, chroni przed TEWL (transepidermal water loss ).
Twój koszyk0
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy