Jaśmin indyjski

Jaśmin pochodzi z Azji. Nazwa wywodzi się od perskiego słowa „yasmin”, które oznacza „dar od boga”. W Indiach i na Sri Lance jaśmin stosowany jest w obrzędach religijnych. Kosze jaśminu stawia się u stóp statuetek bogów. Jaśmin jest również „narodowym” kwiatem Pakistanu i Filipin. Najpiękniej pachnie o zmroku i wtedy właśnie zbierane są płatki jaśminu do produkcji olejku, który stosuje się w aromaterapii i masażu, a także do pielęgnacji cery suchej  i wrażliwej. Znakomicie łagodzi podrażnienia, mocno nawilża i wzmacnia skórę.  Zapach jaśminu usuwa stres. Działa antydepresyjnie. Jest afrodyzjakiem. Kosmetyki naturalne z olejkiem jaśminowym pięknie pachną i zapewnią nam relaks i odprężenie po długim i pracowitym dniu.

Produkty

zawierające składnik

  • Naturalna odżywka do włosów z jaśminem i migdałecznikiem

    Ajurwedyjska naturalna odżywka do włosów JAŚMIN I MIGDAŁECZNIK

    36.49 
    Dodaj do koszyka
  • Naturalny szampon do włosów Jaśmin i Migdałecznik

    Ajurwedyjski naturalny szampon do włosów JAŚMIN I MIGDAŁECZNIK

    36.49 
    Dodaj do koszyka
  • Naturalny masło do ciała Shea

    Naturalne masło Shea i olejki JAŚMIN I ZIELONA HERBATA

    41.00 
    Dodaj do koszyka
  • Naturalny balsam do ciała w kostce JAŚMIN I ZIELONA HERBATA

    Naturalny balsam do ciała w kostce JAŚMIN I ZIELONA HERBATA

    30.00 
    Dodaj do koszyka
  • Naturalny olejek do ciała Jaśmin Indyjski

    Naturalny olejek do ciała JAŚMIN INDYJSKI

    Oceniony 5.00 na 5.
    40.00 
    Dodaj do koszyka
  • Tonik do twarzy z zielonej herbaty i jaśminu

    Naturalny tonik do twarzy JAŚMIN I ZIELONA HERBATA

    27.99 
    Dodaj do koszyka
  • Naturalny żel do mycia twarzy z Aloesem i Jaśminem

    Naturalny żel do mycia twarzy z drobinkami ryżu ALOES I JAŚMIN

    37.50 
    Dodaj do koszyka