Zaznacz stronę

WICIOKRZEW JAPOŃSKISłodycz dla skóry

Wiciokrzew japoński to pnącze o kwiatach w kolorze biało-żółtym z odcieniem różowego. Pochodzi z Japonii i Korei. W tradycyjnej medycynie azjatyckiej stosuje się kwiaty – bogate źródło flawonoidów i saponin. Wyciąg z kwiatów leczy podrażnienia skórne i usuwa toksyny, napina i wygładza skórę. Kosmetyki naturalne z wiciokrzewem japońskim działają antyoksydacyjnie i antyrodnikowo przez co zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się skóry. Wiciokrzew japoński jest jadalny i bogaty w wapń, magnez i potas. Można ssać rurkowate kwiaty, które smakują słodko jak miód. W przeszłości winorośle wiciokrzewu często gotowano i jedzono jak warzywa, a kwiaty gotowano w syropie lub umieszczano w puddingach. Nektar z wiciokrzewu jest ulubionym pokarmem kolibrów.

WICIOKRZEW JAPOŃSKI w kosmetykach ORIENTANA

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

  • Promocja!
    Naturalny krem pod oczy wiciokrzew japońskiNaturalny krem pod oczy wiciokrzew japoński

    Naturalny krem pod oczy wiciokrzew japoński

    40.60 
    Dodaj do koszyka
  • Mantra powitania słońca - zestaw dla cery problematycznejMantra powitania słońca - zestaw dla cery normalnej

    Mantra powitania słońca – zestaw dla cery normalnej

    185.38 
    Czytaj dalej
Twój koszyk
Brak produktów w koszyku!
Wróć do zakupów
0
instagram Pinterest Facebook YouTube